Juniorskak

Sæsonen 2013 for junior skak er slut

Som noget nyt vil Middelfart Skakklub her i efteråret tilbyde skak for børn og juniorere. Hver mandag efteråret igennem er alle unge velkomne til at komme og spille skak mod andre unge, samt modtage skakundervsning så færdighederne kan trænes.

Hvornår: Mandag fra 6. september til påske er der fra kl. 17.00-18.00 mulighed for juniorskak i Middelfart Skakklubs lokaler

Hvor: Østergades Forsamlingshus, Østergade 31, 5500 Middelfart.

Hvad: Hvad skal man kunne ? Vi håber alle kan reglerne overordnet set, men ellers vil der blive arbejdet på at differentiere undervisningen, så alle kan være med.

Der er skrevet meget om skak og dets gode evner for børns udvikling. Tidligere USA-præsident Bill Clinton er blevet citeret i diverse medier for rosende omtale af skak.

At spille skak er nemlig udviklende for dit barn. Spillet gør børn til bedre læsere, og de bliver desuden bedre til at omgås andre børn - blandt andet fordi de lærer at vente på, at det bliver deres tur. I den forstand er skak et meget socialt spil.

Opfordringen til skoleskak kommer fra USA's tidligere præsident Bill Clinton. I sin nye bog 'At give' fortæller han om en række mennesker, der har gjort verden bedre. En af fortællingerne handler om en flok skakentusiaster, der tilbage i 1986 begyndte at lære skolebørn i New York skak. Siden da har knap 400.000 elever i storbyen lært skak med markant bedre læseevner til følge. Clinton håber, at historien kan inspirere andre byer i verden til lignende projekter.